Mycket om fotboll men också sport och spel

Hur du blir en bättre fotbollsspelare

Även de som spelar fotboll på fritiden vill hela tiden utvecklas och bli bättre. Man vill alltid bli bättre på sin favorithobby, även om man inte har siktet inställt på en fotbollskarriär. 

Träna utanför träningarna

Ju mer du tränar, desto bättre blir du, det säger sig själv. Försök att hitta tid i vardagen utanför träningstillfällena med laget. Skapa dina egna träningsscheman. Du behöver inte träna med en boll för att bli bättre. Det är minst lika viktigt att styrketräna och att konditionsträna.

Uppvärmning

Snåla inte på uppvärmningen! Hela kroppen ska bli varm och mjuk innan träningen eller matchen startar. Om du tycker att ert lag inte lägger tillräckligt med tid på detta, kan du komma lite tidigare och påbörja din egen uppvärmning. Eller så pratar du med tränaren och övertygar laget att ni borde ha längre uppvärmning.

Satsa allt

Oavsett om det är en träning eller vänlig match, ge allt du har! När du ger maximal insats kommer kroppen att anpassa sig till den nya belastningen och nästa månad är din maximala insats ännu mer! Det får också en positiv effekt på dina lagkamrater, när de ser dig springa så fort du kan varje gång kommer de ge mer.

Bollteknik

Du ska kunna hantera bollen som den vore en del av kroppen. Lek ofta med fotbollen och träna på att minska din vändradie, lär dig att fånga in omgivningen med blicken för att hålla koll på lagkamrater och motståndare. Träna explosivitet i dina skott, när du skjuter ska passningen vara bestämd och göras med hela kroppen!