Mycket om fotboll men också sport och spel

Anordna en pokerrun med cyklar

Cykelträning och sport är populärt i Sverige, vi har fina vägar och mycket terräng. I Sverige växer vi upp med friluftsliv så att cykla i naturen är en av de mer självklara träningsformerna vi har. Så varför inte göra ett annorlunda träningspass med cykelklubben? Eller anordna en sporttävling med vännerna, en sporttävling som har ett körsbär på toppen. Vi menar så klart att fixa en pokerrun med cyklar som huvudsakliga fordon istället för motorfordon. 

Planera rutten

Med hjälp av Google Maps kan du få en bra översikt över hela din kommun och se vilka vägar som passar bäst för en pokerrun. Ännu bättre är att cykla runt och känna av de olika vägar och stigar som finns. Om du använder Runkeeper under rundan får du även se en exakt karta på vilka vägar du har tagit, du kan använda informationen och vara säker på att kartan du skapar för tävlingen är korrekt. Anpassa rutten efter de som ska delta: är det cykelklubben behöver du utmana dem på riktigt, de vet hur man tar i och tar sig genom svåra terränger och branta backar. Är det en tävling för kompisar som inte tränar cykling behöver ansträngningsnivån vara lägre.

Bestäm slutspelet

En pokerrun är lite som orientering. Med hjälp av en karta ska du ta dig till flera olika punkter och bevisa att du har varit där. Vid varje station får du således ett kort ur leken och tar dig vidare till nästa stopp. Vid slutsamlingen är det dags för alla att mötas runt pokerbordet och spela om potten eller priset i mitten. Vill du göra många stationer kan du läsa på om Pai Gow Poker hos Casinospel som berättar om reglerna. Här spelar man med 7 kort istället för 5, du kan alltså göra 7 stationer längs rutten.

Tillstånd

När du har bestämt en möjlig rutt för tävlingen är det dags att ringa polisen och kommunen. Du behöver säkerligen tillstånd för att arrangera en större tävling. Men är det internt i föreningen eller med vänner behöver ni inte göra något. Tillstånden behöver du bara söker när du öppnar tävlingen till allmänheten och om du funderar på att sälja något i samband med evenemanget.