Mycket om fotboll men också sport och spel

Arsenal FC

Denna anrika fotbollsklubb från England har funnits sedan 1886. Platsen för Arsenal FC är arenan Emirates Stadium där hemmamatcherna spela mot rivaler som exempelvis Tottenham Hotspur och Chelsea.

En av de rikaste fotbollsklubbarna

De har under åren byggt upp en av de rikaste fotbollsklubbarna i England och 2015 så skrev Forbes att klubben hade ett värde av 1,3 miljarder pund. Då klubben grundades så var spelarna de som arbetade på den kungliga vapenarsenalen i Woolwich. Idag så ser spelartruppen helt annorlunda ut. Svenskar som spelat med Arsenal är; Anders Limpar 1990–1994. Fredrik Ljungberg 1998–2007. Fransmannen Thierry Henry är den som gjort mest mål i Arsenal.

Arsenal FC supporters

Ett kännetecken för Arsenal FC är deras supporters, de finns över hela världen och mottot för klubben och dess supportrar är Victoria concordia crescit vilket betyder Seger växer ur harmoni. Redan 1948 så kom detta uttryck med i ett programblad och senare på klubbmärket. Då det inte gick att varumärkesskydda så togs det 2002 bort från klubbens märken men fortfarande ett aktuellt motto för klubben. Det är ett av de större klubbarna i England och visar sina storheter gång efter gång. Även i Sverige så finns det supporters och en fanklubb för Arsenal FC. Det är en aktiv supporterklubb som anordnar matchträffar över hela Sverige.

Hitta supporterprylar

Som supporter så gäller det att visa vilket lag man håller på. Har du detta lag som dina stora favoriter så kanske det är dags att skaffa sig en Arsenal fotbollströja om du inte redan har en. En matchtröja är ett måste då Arsenal FC spelar sina matcher. Oavsett om man sitter hemma och tittar på matchen eller varför inte åka över till England och se en hemmamatch på Emirates Stadium, eller Ashburton Grove som engelsmännen brukar benämna den vanligtvis. Det är viktigt att visa vilket lag som man håller på och förutom matchtröja så finns det många andra supporterprylar och souvenirer man kan köpa sig.