Mycket om fotboll men också sport och spel

Helsingborg IF

Skånes stolthet, utropar sig Helsingborgs IF på sin hemsida. Detta attribut lär Malmö FF ha en del att säga om. Detta år har HIF knappast rosat marknaden. Medan laget lär få kämpa för att undvika kval eller nedflyttning ståtar MFF på första plats i Allsvenskan. Efter att ha vunnit Allsvenskan 2011 kunde man tro att den gamla ”mjölkkossan”, Helsingborg IF, kommit till serietoppen för att stanna. ”Mjölkkossan” var ett begrepp från 1925 då klubben drog storpublik överallt där de spelade. Epitetet kom åter då HIF efter några år i det lägre seriesystemet återkom till Allsvenskan 1993. Då hade man toppspelare som Mats Magnusson och Henrik Larsson. 1999 jublade fansen då man blev svenska mästare för första gången sedan 1941. Det året lyckades HIF som första lag bärga både Allsvenskan och Svenska cupen, en så kallad ”dubbel”.

Inte i topp

Några mästartakter har inte synts till denna säsong vilket uppmärksammats av de större spelbolagen. Att man vill betala 750 gånger pengarna för en Helsingborgsk seger säger en hel del om det dåliga läget. Men faktum är att de senaste matcherna har spelarna skärpt sig, eller vad sägs om 4-1 mot Elfsborg hemma och 1-1 borta mot Häcken. Upp till toppen lär det tyvärr inte räcka även om de fortsätter i denna takt men att hålla distans till kval och nedflyttning hoppas man säkerligen på i klubben.

Lagets stjärna

Den stora tilliten ligger just nu hos David Accam, en ghanansk spelare som kom till Helsingborg för ett par år sedan. Med 10 mål är han för närvarande delad tvåa i den Allsvenska skytteligan. 24 år gammal har David hunnit med ett par år i engelska klubbar i de lägre divisionerna. David Accam vann en tävling och fick spela ett helår med Nike Football Academy under säsongen 2011–2012. David Accam är dagens stora stjärna i laget. En annan gammal stjärna i laget var Kalle Svensson. Känd som ”Rio-Kalle” efter svenska bronsmedaljen i Brasilien 1950. Denne målvaktslegend tog även silver i VM på hemmaplan. Medaljerna delades ut på Råsunda efter finalmatchen som Brasilien vann.